„Nest“ postaje BIG

Kompanije BIG CEE i RC Europe postigle su dogovor o kupoprodaji dva retail parka u Srbiji, Nest Kraljevo i Nest Obrenovac, objavio je specijalizovani portal Property-forum.eu.

Pozivajući se na saopštenje BIG CEE, objavljeno je da kupovina dva retail parka znači da je ta kompanija preuzela ukupno nešto više od 20.000 kvadratnih metara u centrima koji imaju stopu popunjenosti od 100 odsto.

„Ova transakcija je u skladu sa strategijom BIG CEE o nastavku ulaganja u dodatne gradove širom Srbije. U narednih nekoliko meseci, BIG će raditi na optimizaciji i prilagođavanju retail parkova, koji će u narednoj prolećno-letnjoj sezoni biti rebrendirani u BIG“, najavljeno je po objavljivanju preuzimanja.

Kompanija RC Europe Group istakla je u svom saopštenju da je za njih ovo najveća prodaja u Srbiji.

„Drago nam je što će tim centrima nastaviti da upravlja i da ih razvija kompanija broj jedan na maloprodajnom tržištu Srbije. Ovo je kraj velikog poglavlja za nas, koje je počelo pre tačno šest godina otvaranjem prve faze projekta NEST Kraljevo 2017. godine“, poručio je Martin Grunvald član Borda direktora RC Europe.

RC Europe, koji je osnovan 2005. godine u češkom gradu Brno u Srbiji ima još dva retail parka NEST – u Vršcu i Užicu.