Ministarka Kisić razgovarala sa mladima iz Novog Pazara o roditeljstvu i značaju porodice

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić razgovarala je sa mladima iz Novog Pazara, studentima Internacionalnog fakulteta u ovom gradu, o roditeljstvu i značaju porodice.

Mladi u Srbiji itekako neguju porodične i tradicionalne vrednosti, rekla je ministarka Kisić, predstavljajući Nacionalnu studiju o stavovima učenika srednjih škola o braku i porodici, koje je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sprovelo tokom marta i aprila.

Istraživanje je, prema rečima Kisić, pokazalo da bi više od polovine želelo da ima porodicu kao onu iz koje potiču i da gotovo svi sebe vide kao porodične ljude, sa bar dvoje dece, dok je njih 40% odgovorilo da želi troje i više.

„Svi znamo koliko je porodica značajna, koliko je izvor snage, sigurnosti i energije za svakog od nas, da budemo još bolji u onome što radimo. Drago mi je što mladi u Srbiji i dalje neguju tradicionalne vrednosti i shvataju značaj porodice“, rekla je Kisić.

Govoreći o usklađivanju rada i roditeljstva, ministarka Kisić je naglasila da je u Srbiji sve više žena preduzetnica, što je slučaj i sa Novim Pazarom, a koje svojim uspešnim poslovanjem svaki dan pokazuju da je moguće imati i decu i uspešnu karijeru.

„Drago mi je što sam danas u Novom Pazaru upoznala divne žene, žene preduzetnice, koje se svojom energijom, idejama, sposobnošću i talentom bore za svoje porodice i svoju decu. Mi smo tu da ih podržimo i ohrabrimo da i dalje budu uspešne na svakom polju“, navela je Kisić i dodala da je porodica ovim ženama dodatna snaga i motiv da uvek idu dalje.