Ministarka energetike obišla tek rekonstrisanu zgradu OŠ „Vuk Karadžić“

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović obišla je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Kraljevu čija se rekonstrukcija sufinansira sredstvima, u iznosu od 32,25 miliona dinara, Ministarstva u okviru projekta energetske sanacije javnih objekata. Ovom prilikom, ministarka je razgovarala i sa gradonačelnikom Predragom Terzićem o projektima iz resora.

-Ova obrazovna ustanova sa dugom istorijom, s obzirom da je izgrađena davne 1929. godine, dobiće „novi sjaj“ energetskom sanacijom koja će biti završena tokom leta. Oko 450 učenika i zaposlenih dobiće bolje uslove za rad, uz značajno smanjenje potrošnje energije i dodatni pozitivan efekat na životnu sredinu, jer će godišnja emisija CO2 biti smanjena za 66 odsto – rekla je Đedović.

Ministarka je podsetila i da su Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Kraljevo do sada uložili oko 90 miliona dinara u povećanje energetske efikasnosti, kao i se Kraljevo prijavilo za projekte i na ovogodišnjem Javnom pozivu za energetsku sanaciju javnih objekata, kao i za sufinansiranje radova na povećanju energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Gradonačelnik Terzić je rekao da ministri u Vladi Republike Srbije imaju svakodnevno veliki broj važnih sastanaka, pripremaju uredbe i zakonske propise, ali je veoma važno i da izađu iz kabineta da bi uvideli kako uspešno mogu da reše probleme građana.

-Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedilo je sredstva kako bismo uspeli da izolujemo školu koja se nalazi u Ribnici i kako bismo, pored izolacije, uspeli da zamenimo stari kotao novim, savremenim, kotlom na gas. Ministarka je sada mogla lično da se uveri koliko to znači direktorki, profesorima nastavnicima, a prvenstveno učenicima“, izjavio je Terzić, istakavši da će, pored profesora i đaka, zamena kotla značiti i svim stanovnicima Ribnice jer će zagađenost biti značajno smanjena – istakao je Terzić.