Ministar Gajić posetio Kraljevo

Мinistar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, sa državnim sekretarom Markom Kešeljem i posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem, posetio je Grad Kraljevo. Ministar je, sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, pomoćnikom gradonačelnika za sport Milošem Simovićem i rukovodiocem Školske uprave Kraljevo Bojanom Marinković, obišao osnovne škole „Milun Ivanović“ u Ušću i „Stefan Nemanja“ u Studenici, kojima je Ministarstvo doniralo sportsku opremu i rekvizite – odbojkaške, košarkaške, rukometne i fudbalske lopte, golove za rukomet sa mrežama, staklene table i zglobne obruče za košarku.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je odlična saradnja sa sadašnjim ministrom sporta datira još iz vremena kada je bio direktor Sportskog saveza Srbije kada je u gradu na Ibru organizovana Ligu nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

-Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta u prethodnom sazivu Vlade Republike Srbije, rekonstruisali smo terene za odbojku, košarku i fudbal pod obalom, a dobili smo i sredstva za izgradnju tri teretane na otvorenom – jedne koja se nalazi pod obalom, druge na Beranovcu i treće u Borićima. Uveren sam da ćemo u budućnosti uspeti da zajedno sa Ministarstvom sporta realizujemo i druge projekte, a sigurno je da kraljevački sportisti to zaslužuju – dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je podsetio i na trenutne velike uspehe kraljevačkih sportista – košarkašice ligaški deo sezone završile su na drugom mestu, rukometaši su drugoplasirani u Drugoj rukometnoj ligi i pretenduju da se plasiraju u najviši rang, dok su košarkaši zadržali status ABA 2 ligaša i opstali u Košarkaškoj ligi Srbije.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Aleksandar Daišević je istakao da Кraljevo ima čime da se pohvali i da u gradu na Ibru od 2015. traje konstantan napredak na izgradnji sportske infrastrukture.

-Kraljevo se danas može pohvaliti novom sportskom dvoranom, rekonstrukcijom atletskog stadiona, velikim brojem dečjih igrališta na prostoru celog grada, potpuno rekonstruisanim terenima pod obalom, koji su ovom delu grada, ali i gradu u celini, dali jednu potpuno drugačiju sliku i mogućnost da možemo se pohvalimo jer ovo u Srbiji ima zaista mali broj gradova – rekao je Daišević.

On je dodao da Kraljevu nedostaje zimski bazen i fudbalski stadion koji žele u narednim godinama da urade kako bi naredna pokolenja i deca na ovim terenima izrasli u buduće olimpijske šampione.

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić je istakao da je cilj posete bio da se vidi kakvo je stanje sa infrastrukturom, organizacijom sporta i generalno sa uslovima za fizičko vaspitanje i sport i rekreaciju.

-Veoma sam zadovoljan stanjem objekta u Ušću. Hala je zaista u jako dobrom stanju, održava se i prepuna je sportskih sadržaja. Donirali smo i školi u Ušću i školi u Studenici rekvizite, lopte, golove, koševe, odbojkaške mreže. U Studenici su napravljeni tereni na otvorenom i zaista postoje svi uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i za rad školskih i klupskih sekcija. Tereni pod obalom – mislim da su jedinstven prostor u Srbiji, bar koliko je meni poznato, da ovako na jednom mestu postoji jedan sportski centar i tereni na otvorenom koji su zaista, iako se vidi da se još radi, u fenomenalnom stanju. Čestitam gradonačelniku Terziću i njegovim ljudima koji su zaduženi za sport i uopšte koji rukovode Gradom jer zaista postoje fenomenalni uslovi za bavljenje sportom – rekao je ministar Gajić po obilasku škola u Ušću i Studenici i sportskih sadržaja pod obalom u gradu.

Ministar je apelovao na sve trenere, na sve ljude koji se bave fizičkim vežbanjem, koji rade u sistemu sporta, i profesore i nastavnike fizičkog vaspitanja, da što više svojih sadržaja – treninga, časova, nastave – održe na otvorenom jer, kako je istakao „ovde su zaista fenomenalni uslovi za sportske igre, atletiku i za sitne sadržaje“. On je, ukazujući na evidentne klimatske promene, naglasio da ovi tereni najmanje osam meseci godišnje mogu da se koriste bez ikakvih problema, što je mnogo korisnije od zatvorenih prostora.

Poseta Kraljevu završena je obilaskom sportskih terena pod obalom, Atletskog stadiona i kuglane „Ljubinko Kočović“ i sastankom u Sportskom savezu Kraljeva.

Grad Kraljevo