Ministar Cvetković u Novom Pazaru otvorio kancelariju Fonda za razvoj

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa gradonačelnikom  Novog Pazara Nihatom Biševcem, da bi potom zvanično otvorili Kancelariju Fonda za razvoj u ovom gradu. Svečanosti su prisustvovali  ministar turizma i omladine Husein Memić i Tatjana Matić, direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije.

„Fond je fokusiran na doprinos likvidnosti privrede, novom zapošljavanju. Kancelarija U Novom Pazaru je izuzetno važna za razvoj malih i srednjih preduzeća i omogućiće da se preduzetnici informišu o programima i kreditima Fonda za razvoj, samostalno ili u saradnji sa Ministarstvom privrede. U tom smislu, značaj je veliki, ne samo za grad već i za Raški upravni okrug u celini, jer oko 300 000 ljudi dobija mogućnost da aplicira za najpovoljije kredite u zemlji i regionu“, kazala je direktorka Fonda, Tatjana Matić.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je Novi Pazar kraj koji živi zahvaljujući malim i srednjim preduzećima.

„Gravitira ka ovom preduzetničkom kraju mnogo kompanija. Siguran sam da će dostupnost Fonda za razvoj podstaći nove ideje kod ljudi. Kancelarija na jednom mestu nudi sve značajne informacije o pogodnostima za privrednike a građani će, imajući u vidu dosadašnja iskustva, iskoristiti mogućnosti i pogodnosti koje Fond nudi“.

Ministarstvo privrede, stabilan partner privrednika u Srbiji,  otvaranje filijale Fonda za razvoj u Novom Pazaru prepoznalo je kao proces približavanja potencijalnim korisnicima sredstava.

„Upravo nas je motiv da, kroz podršku malom i srednjem preduzetništvu omogućimo nova zapošljavanja, doveo u Novi Pazar. Želimo da približimo programe Ministarstva privrede potencijalnim korisnicima, a to što trenutno imamo 3,2 milijarde raspisanih sredstava za nabavku opreme na polju ženskog preduzetništva i male privrede dokaz je koliko smo fokusirani da podržimo inovativne, održive ideje. Pozivam ljude da se zainteresuju i ponude projekte, određena praksa u saranji postoji ali ćemo od danas to partnerstvo podići na veći nivo“, zaključio je ministar privrede Slobodan Cvetković.

Ministar Cvetković i gradonačelnik Biševac su potom obišli u potpunosti rekonstrisanu ulicu Generala Živkovića. Za realizaciju projekta „Rekonstrukcija pristupne saobraćajnice Generala Živkovića“,   investiciju koja je  vredna 125 miliona, resorno ministarstvo obezbedilo je 98 milona dinara a iz gradske kase izdvojeno 27 miliona.

U jednom od najdužih i najgušće naseljenih ulica u Novom Pazaru nalazi se zdravstveni centar, a ovom delom grada svakodnevno gravitira preko 20 000 ljudi. imajući u vidu da rekonstrisana ulica grad povezuje i sa jednom od dva industrijska područja, značaj projekta je utoliko veći.