Memić: Do juna novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je dodatnih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji. Dodao je da veruje da će oni biti odobreni tokom maja ili juna meseca.

– Nedavno smo, na otvaranju Kuršumlijske Banje, zajedno sa predsednikom razgovarali na temu besplatnih vaučera, za koje je dao „vetar u jedra” za dodatnih 100.000. Ja sam razgovarao i sa mojim kolegom Sinišom Malim i verujem da će to biti odobreno negde u maju ili junu,, izjavio je Memić za Tanjug.

On je podsetio da je nedavno Vlada Srbije podelila 100.000 vaučera. Naglasio je da je program subvencionisanog odmora Vlada prvi put pokrenula 2015. godine i da je na taj način stimulisala srpske turiste da putuju po Srbiji.

– Imamo veliki problem, pošto turizam u Srbiji raste, a broj kapaciteta je mali, potrebno je da se otvore novi hoteli sa četiri ili pet zvezdica. Mi sada razmišljamo na koji način da pospešimo izgradnju novih hotela. Ovo su sada neke slatke muke koje nas očekuju, jer kako nam govori početak 2023. godine, verujem da će i ovo biti rekordna godina, naglasio je Memić.

Ističe i da su zahvaljujući toj politici hotelijeri u Srbiji, tokom i nakon pandemije koronavirusa, uspeli ne samo da sačuvaju, već i poboljšaju svoj promet.

– Jeste da naši najstariji najčešće koriste vaučere, ali je jako bitno da imamo rastuće destinacije kada je u pitanju domaći turizam. Sokobanja se pokazala kao jedna od najboljih destinacija. Većinu vaučera naši turisti koriste u Sokobanji, rekao je Memić.

On je dodaoda je ta banja tokom 2021. i 2022. godine bila „najatraktivnija destinacija kada su u pitanju domaći turisti”.