Kraljevačkim studentima po 200.000 godišnje


Za finansiranje studenata koji tokom školske 2023/2024. godine postignu najbolje rezultate tokom studiranja odnosno ispune uslove propisane Konkursom, i ove godine, Grad Kraljevo je obezbedio sredstva.
– Promenili smo iznos sredstava tako da smo opredelili čak 20.000 dinara mesečne stipendije za 50 najboljih studenata sa teritorije grada Kraljeva. Taj iznos se isplaćuje svakog meseca u godini osim tokom letnje pauze – u julu i avgustu. Svaki student grada Kraljeva dobiće ukupno 200.000 dinara. To je iznos koji je veći od republičke stipendije tako da se najbolji studenti grada Kraljeva opredeljuju da konkurišu za kraljevaču stipendiju – kaže gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić ističući da studenti ne mogu da primaju i gradsku i republičku stipendiju.

Pravo na stipendiju ima i svaki student sa hendikepom, koji ostvaruje pravo na gradsku stipendiju prioritetno.
– Grad je izmenio odluku o stipendiranju studenata time što je omogućio studentima sa invaliditetom da dobiju stipendiju po povlašćenim uslovima. Dovoljno je da student sa invaliditetom ispuni uslove koji su propisani konkursom i ne ulazi u rangiranje već automatski dobija stipendiju. Neophodo je da ima prosek ocena koji je viši od 8,5, da nikad nije obnavljao godinu, a ukoliko je godinu obnovio iz zdravstvenih razloga, treba da priloži dolument, medicinski nalaz, koji to dokazuje – kaže Terzić, uz napomenu da je neophodno da svi koji konkurišu pohađaju fakultete čiji je osnivač Vlada Republike Srbije.


Konkurs za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva za školsku 2023/2024. godinu, koji je raspisala Komisija za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva, traje do 5. marta. Objavljen je u listu „Ibarske novosti“, na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Kraljeva i na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva www.kraljevo.rs, a za sve informacije učesnici konkursa mogu se obratiti Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva.