Gradonačelnik terzić posetio najstariju sugrađanku

Sugrađanku Milicu Jovanović, koja je novembra prošle godine „ušla“ u sto četvrtu godinu, u porodičnoj kući u selu Samaila, obišao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, uručivši joj paket osnovnih životnih namirnica.

Milica, devojački Đurović, od oca Ratka i majke Čelke, rođena je 7. novembra 1919. godine, u Slatini, kao četvrto od petoro dece. Vredna, radna, isticala se i u školi i u pomoći roditeljima.

Da kući kuću, vodi domaćinstvo, ali obavlja, kad zatreba, i „muške“ poslove, nastavila je i sa Milomirom Jovanovićem, s kojim je, 1941. godine, u Samailima sklopila brak, uzevši ženikovo prezime. Sa njim je izrodila troje dece – dve kćerke i sina, koji su joj podarili bogato potomstvo – šestoro unučadi, osmoro praunučadi i petoro čukununučadi.

Otkada je, pre dvadeset godina, suprug baka-Milice preminuo, u roditeljsku kuću vratila se kćerka Vojislavka, koja brine o njoj. Od pre otprilike dve godine, kako kaže, Milici su se pogoršali vid i sluh, a i više nije mogla da se kreće kao do tada. Ipak, iako vezana za postelju, baka Milica Jovanović je gosta dočekala za stolom, razmenivši i koju reč. A tu je danas bio i jedan deo porodice, koja je voli i brine o njoj, posećuje i pomaže.

Gradonačelnik je Milici poželeo da ove godine, 7. novembra, njen dom bude ispunjen najmilijima, a da je i on ponovo poseti – sa rođendanskim poklonima.