Gradonačelnik Kraljeva ugostio državnog vicešampiona u moto – krosu

Krajevački АМСК „GTC racing-KV” već decenijama privlači pažwu javnosti kako u samom Kraljevu tako i ljubitelja moto trka širom Srbije. Na nedavno održanoj ceremoniji dodele priznanja iz oblasti moto sporta, klub je od Sportskog saveza Srbije i Auto – moto saveza Srbije dobio specijalno priznanje za odličnu organizaciju trke na stazi „MKS park Trešnjari“ 2022. godine, dok je predsedniku kluba Dejanu Jablanoviću dodeljeno specijalno priznanje za doprinos razvoju i afirmaciji moto-sporta u Srbiji za sezonu 2022.

Iz ovog kraljevačkog moto kluba ponikao je i državni vicešampion u profesionalnoj MKS 2. klasi Vukašin Jablanović, kao i trečeplasirani u takmičar u MKS open klasi i dva četvoroplasirana takmičara u klasi MKS 65 i MKS 125.

Tim povodom, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović organizovali su svečani prijem za članove i predsednika domaćeg moto kluba.

-Moramo da se borimo da takvih sportskih institucija ima još više, da ih ima i u drugim granama sporta. Čestitam na sportskim dostignućima, hvala na svemu što su učinili za razvoj motociklizma u našem gradu. Verujem da ćemo u narednim godinama još više usavršavati ovo blago od staze u Trešnjarima, da ćemo imati prilike da ugostimo još više velikih imena u svetu motociklizma i moto-krosa – izjavio je Miloš Simović dodajući da će uvek imati podršku Grada i sportskih institucija Grada.

Vicešampion u profesionalnoj klasi do 250 kubika Vukašin Jablanović, prošle godine, vozio je i Alpe Adria kup, koji obuhvata deset zemalja u okruženju, između ostalih i Bosnu, Hrvatsku, Rumuniju, Tursku, na kome je bio treći. Kako je istakao, očekuje još bolje i lične i rezultate kluba, a pred njim je i odluka da li će preći u jaču klasu do 450 kubika.

Kako navodi predsednik kluba Dejan Jablanović, počev od 2015. godine, uz veliki rad, samopregalaštvo i entuzijazam, san su pretočili u javu i sada žive taj san. Kako je naglasio, klub je postao konkurent sa 11 takmičara, iz Kraljeva, Bačke Palanke, Topole, Novog Sada, Sombora, Kruševca i drugih. Počeli su sa disciplinom moto-kros, da bi je kasnije proširili na hard enduro i roud rejsing, u kojima takođe imaju takmičare.

Od 2017. godine, kada je klub napravio stazu sa pozivnom trkom za državni šampionat Srbije u moto-krosu, svakog septembra organizuju državni šampionat u moto-krosu i festival adrenalinskih sportova, jedan balkanski kup koji okuplja desetak država – takmičare iz Rumunije, Mađarske, Bugarske, Grčke, zemalja bivše Jugoslavije, Turske…

-Pokazali smo se kao odlični domaćini trodnevnog događaja, na kome su svi učesnici dobili priznanje. To je bila prilika i za ugostitelje, turističke radnike. Nadam se da smo na dobrom putu da ovaj događaj postane tradicija – rekao je Dejan Jablanović istakavši da klub akcenat stavlja i na bezbednost saobraćaja, zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja kroz obuke pokaznih vežbi, korišćenja zaštitne opreme…

Svi zainteresovani sugrađani mogu na stazi u Trešnjarima se informisati o svemu što ih zanima i probati motore, kvadove, terenska vozila, ali i da se oprobaju u adrenalinskim sportovima.

Veliku zahvalnost, Jablanović je uputio svim javnim preduzećima, ustanovama, lokalnoj samoupravi i medijima koji ih iz godine u godinu prate i pružaju podršku.

U iščekivanju da i šampionska titula u moto-sportu stigne u Kraljevo, već u martu takmičare AMSK „ГТЦ рацинг-КВ” očekuje Šampionat Mađarske, a u aprilu prva trka za Nacionalni šampionat Srbije.

Lj.M

foto: Grad Kraljevo