Dani „Veselog spusta“ – Kraljevu centralno mesto na turističkoj mapi od 10. do 16. jula

Članovi Organizacionog odbora manifestacije „Veseli spust 2023“, na prvom sastanku povodom ovogodišnjeg – trideset četvrtog „Veselog spusta“, razmenili su informacije o već započetim pripremama za organizovanje najveselije regate, ali i dogovarali buduće aktivnosti za predstojeću čitavu sedmicu posvećenu ovom događaju po kojem je Kraljevo nadaleko poznato. Drugu godinu zaredom, „Veselom spustu“ će prethoditi nedelja – od 10. do

 1. jula, koja će, kako kažu organizatori, ponuditi ponešto za svačiji ukus i, svakako, dobru zabavu. Želja organizatora manifestacije – Grada Kraljeva, Turističke organizacije Kraljevo i Kajak kluba „Ibar“, kao i svih koji su uključeni u pripremu, jeste da Кraljevo ne samo Kraljevčanima ponudi svoje potencijale – raznovrsne i brojne.
  Prema rečima direktora „Veselog spusta 2023“ Aleksandra Erca – „spust nas je i okupio i napravio da ova manifestacija preraste u nešto ozbiljnije“.
  „Prošle godine smo uspeli da napravimo sedmodnevna dešavanja, da ostanemo prepoznatljivi u širem prostoru. Ovogodišnji ‘Veseli spust’ smo najavili još novembra prošle godine“, rekao je Erac dodajući da prisustvo predstavnika svih institucija važnih za pripremu i realizaciju ovakve manifestacije garantuju da će ovogodišnji spust biti najveseliji, najbolje organizovan.
  „Svi treba da se potrudimo da na najbolji mogući način predstavimo svoj grad, još bolje nego prošle godine, kako bismo naredne dobili i generalnog sponzora. Iz velikih kompanija ima interesovanja za to, jer Kraljevo je prošle godine Nedeljom „Veselog spusta“ prestiglo mnoga turistička dešavanja u Srbiji. U tome imamo pomoć i Turističkog saveza Srbije, koji nas je predstavio svim značajnijim kompanijama u našoj zemlji“, rekao je Erac pozvavši i medije, sa kojima, kako je istakao, postoji izuzetna saradnja, da pomognu u tome, kao i svih prethodnih godina.
  Prema rečima direktorke Turističke organizacije Kraljevo Ane Mirosavljević, ovogodišnji Dani ‘Veselog spusta’ 10. jula počinju bogatim i raznovrsnim programom za najmlađe na Trgu srpskih ratnika, nakon čega će nastupiti popularni sastav Crvena jabuka, na kojem se, kako ističe, očekuje veliki broj posetilaca i porodica sa decom.
  U utorak, na centralnom gradskom trgu, predviđeno je rege veče i koncert Del Arno benda, Kojota iz Еyесбурн-а i Dečje radosti.
  Sreda, 12. jul, počinje dobrovoljnim davanjem krvi u organizaciji Crvenog krsta Kraljevo, a za uveče je na Trgu zakazan koncert Dece loših muzičara.
 2. U četvrtak nastupa bend Ortxodox Celts.
  U petak nas očekuje koncert jednog od naših najpopularnijih rok bendova – Partibrejkersa, čime će biti završena rok nedelja.
  Od utorka do petka biće organizovan Festival zanatskog piva, koji je prošle godine organizovan prvi put i, prema rečima direktorke kraljevačke Turističke organizacije, jako se dobro pokazao i zaživeo, pa očekuju da će postati tradicionalni festival.

U subotu, 15. jula, na Trgu srpskih ratnika, od 21.00 čas, koncert će održati Ana Bekuta. Pre koncerta, u saradnji sa Sportskim centrom „Ibar“ i Sportskim savezom Kraljeva, biće organizovane Sportske igre na vodi i sportska dešavanja na Trgu. Posle koncerta Bekute sledi tradicionalna, u Srbiji poznata, Јагер žurka.
„U nedelju, 16. jula, očekuje nas „Veseli spust“, koji će krenuti u 10.00 časova podno srednjovekovne tvrđave Maglič. Uveče će na trgu u centru grada nastupiti Rada Manojlović. U nedelju ćemo organizovati i „Srebrni kazan“, našu tradicionalnu manifestaciju, tako da će svi učesnici „Veselog spusta“, ali i ljubitelji i posmatrači, moći da dođu u Matarušku Banju i posluže se besplatnim pasuljem“, rekla je direktorka TO Kraljevo.
Prema rečima Filipa Bukare, predsednika Kajak kluba „Ibar“ Kraljevo, kao jedan od osnivača manifestacije, Kajak klub će, između ostalog, i ove godine dati svoju kompletnu infrastrukturu, Sportski centar Maglič, gde će biti kamp za ljubitelje splavarenja, obezbeđen zabavni program, ali će i kompletno obezbeđivati stazu spusta.
Prema rečima organizatora, datum „Veselog spusta 2024“ biće poznat odmah po završetku ovogodišnje manifestacije.