Dani Milana Đokića u Kraljevu

Manifestacija se organizuje u znak sećanja na kraljevačkog multimedijalnog umetnika, koji je preminuo pre pet godina

Milan Đokić (1927-2018), bio je višestruko nadareni kraljevački umetnik: slikar, pesnik, esejista… Radio je kao slikar-konzervator u Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Dani Milana Đokića ove godine obeležavaju se u Kraljevu i Beogradu. U okviru nje, Poetikum izdavaštvo organizovalo je krajem oktobra promociju časopisa „Novi oktobar“ u kući Đure Jakšića u Beogradu, a prvi događaj u Kraljevu je književno veče „Od Vizantije do Itake“ koje će biti organizovano u  četvrtak, 16. novembra u 18 časova, u kraljevačkoj biblioteci.

Biće predstavljeni pesnički opusi Ivana Novčića i Aleksandra Marića, zavičajnih autora koji zauzimaju značajno mesto na književnoj sceni Kraljeva, a priznanja za svoje stvaralštvo zavredeli su i mimo lokalnih okvira.

Pored Ivana Novčića i Aleksandra Marića, u programu će učestvovati i mr Milorad Durutović, koji će govoriti o poetičkim osobenostima njihovih opusa.

Dan kasnije (petak, 17. novembar) u u Narodnom muzeju Kraljevo u:

18.00 – MISLIKON ZORANA NEDELJKOVIĆA – razgovaraju Zoran Nedeljković i Aleksandar Marić Narodni Muzej Kraljevo

18.30 JESENJE RAČUNANJE POEZIJE – učestvuju: Ljubinko Dugalić, Zoran Nedeljković, Toni Perdić, Rade Šupić, Tanja Živković, Marko Leštanin, Amar Ličina, Slađana Bažalac, Jelena Martinović, Milica Radosavljev, Ivan Novčić.

izvor; .krug.rs