Đaci danas polažu test iz matematike

Drugog dana trodnevne male mature budući srednjoškolci polažu test iz matematike, dok će sutra polagati test znanja iz predmeta po izboru koji je ove godine zamenio kombinovani test.

Đaci su juče započeli polaganje male mаture testom iz maternjeg jezika, a danas polažu test iz matematike. Sutra ih prvi put očekuje test znanja iz predmeta po izboru koji je ove godine zamenio kombinovani test.

Najviše učenika odlučilo se za test iz biologije (38 odsto), sledi geografija (29 odsto), istorija (16 odsto), hemija (9 odsto) i na kraju fizika (8 odsto).

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati 25. juna od 8 časova na portalu Moja srednja škola, gde će tokom 25. i 26. juna moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 2. jula 2022. godine.

Roditelji će 3. jula od 8 časova na portalu imati uvid u listu učenika raspoređenih po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2023/2024. godinu, planirano je ukupno 75.853 mesta.