Čas građanskog u prostorijama Opštine

Učionicu građanskog vaspitanja učenici sedmog razreda OŠ “Popinski borci“ i nastavnik Radoslav Vidaković zamenili su Velikom salom Opštine Vrnjačka Banja. Ugostio ih je predsednik SO, Ivan Radović sa saradnicima.

Kroz ovaj vid praktične nastave đaci su upoznati sa organizacijom lokalne samouprave, njenim nadležnostima i načinima na koje mladi mogu učestvovati u kreiranju života lokalne zajednice.

Radović je pozvao đake da predlože aktivnosti koje bi unapredile kvalitet nastave u školi, ali i života u Vrnjačkoj Banji.

Tako su se mogli čuti predlozi da se u školi izgradi kantina, prošire svlačionice, postave ormarići u svakoj učionici, a bilo je predloga i za nova ulaganja u skejt park i biciklističke staze.
Opština Vrnjačka Banja u proteklih osam godina, svake godine u okviru predmeta građansko vaspitanje, ugosti đake OŠ „Popinski borci“.


-Posebno mi je zadovoljstvo što deca imaju mogućnost da sa skupštinske govornice kažu šta je to što vole i šta bi menjali u svojoj školi i svom mestu, a mi smo tu da ih saslušamo i uradimo sve što je neophodno kako bismo im obezbedili što bolje uslove. Ove godine smo budžetom Opštine već opredelili sredstva za uređenje škole „Popinski borci“ u većem obimu – rekao je Ivan Radović.


Tokom druženja, koordinatorka Kancelarije za mlade, Sanja Čeperković upoznala je mlade sa aktivnostima i obukama koje se organizuju u Omladinskom klubu i najavila projekte koji će biti realizovani u 2024. godin