Bogat potencijal Kraljeva predstavljen na Sajmu turizma

Međunarodni sajam turizma koji se još danas održava na Beograd sajmu, odlična je prilika da predstavnici Turističke organizacije Kraljeva predstave sve potencijale koje poseduje ovaj grad i njegova okolina.

Za naš portal, direktorka TO Kraljeva Ljubica Jovović Matović, kaže da pre svega promovišu manifestacioni turizam, koji je veoma privlačan domaćim i inostranim posetiocima.

– TO Kraljeva je nosilac velikog broja manifestacija, od kojih je glavna „Veseli spust“. Tokom sedam dana trajanja, od 8. do 14. jula, posetioci će imati prilike da učestvuju i pogledaju bogat program. Svečano otvaranje predviđeno je koncertom Aleksandre Radović na Gradskom trgu, a zatim se niz nastavlja nastupima Psiho modo pop izvođača, Lav kantersa, Zoikida i rok grupe Kerber, koja je nedavno nagrađena sretenjskim priznanjem – ističe vd direktorka Matović.

Kako dodaje, vikend će biti posvećen narodnoj muzici pa će tako u subotu nastupiti Vesna Zmijanac, a u nedelju kada je i planiran spust, koncert Ivane Selakov.

Što se tiče planinskog turizma, posetiocima je predstavljena planina Stolovi, koja se nalazi na samo 5km jugozapadno od samog jezgra urbanog dela grada Kraljeva. Ona je veoma interesantna posetiocima tako da je posećena tokom cele godine. Tu je naravno i planina Goč, omiljena destinacija dečijih rekreativnih eksurzija, gde se nalazi novoobnovljeno odmaralište i hotel Dobre vode.

Što se tiče seoskog turizma, on u Kraljevu posledjih godina doživljava svoj procvat, naročito okolina reke Lopatnice gde je velika posećenost u privatnim smeštajima.

Ne krijući zadovoljstvo zbog velike posete štanda TO Kraljevo, direktorka Matović poziva sve zainteresovane turiste da dođu i posete tradicionalnu septembarsku manifestaciju „Maglič fest“ na srednjovekovnom gradu Maglič.

LJ.M