Asfaltirana ulica u Beranovcu

Proteklih dana ekipe JKP Putevi Kraljevo završili su radove na asfaltiranju još jedne ulice u MZ Branovci. Završne radove u ulici Pera Ćetkovića obišao je i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić sa saradnicima i tom prilikom istako da ih na proleće očekuju radovi na na rekonstrukciji Prvomajske ulice, izgradnji kružnog toka na raskrsnici Metikoša i Jovca i trotoara kroz Šumare…Prema njegovim rečima, meštani koji ovde žive su prošle godine uputili zahtev gradskoj vlasti, koja je pripremila projektno-tehničku dokumentaciju, i, na sreću i zadovoljstvo meštana ove ulice, mašine su danas na terenu i ulica dužine 250 metara i širine 4,5 metara je konačno asfaltirana.
„Ovo je jedna od retkih ulica koja se nalazi u centru Beranovca a koju do sada nismo asfaltirali. Kada sam postao gradonačelnik, pre sedam godina, preko puta ove ulice nalazile su se barake, privremeni objekti koji su tu godinama stajali, od kojih se mnogi nisu koristili više od decenije. Na mestu tih objekata izgradili smo jedan od najlepših vrtića, ne u Kraljevu, nego u ovom delu Srbije, tako da danas vrtić „Milomir“ pohađaju deca sa čitavog Beranovca, iz Jovca, Metikoša, Dragosinjaca, Kamenice i Kovanluka“ – podsetio je Terzić.


Kako je dodao u proteklom periodu u Norveškoj kući je otvorena i ambulantu kako bi svi meštani ovog kraja imali znatno bliže lekara i medicinske sestre, povodom 50 godina Fudbalskog kluba „Jovac“ sredstvima grada osvetljen je stadion, a u decembru prošle godine asfaltirana je i ulica pored vrtića „Milomir“.
Prvi čovek grada Kraljeca najavio je da je, na proleće naredne godine, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, planirana rekonstrukcija Prvomajske ulice.
„Od državnog puta Kraljevo-Kruševac na Beranovcu, glavna ulica koja vodi do raskrsnice između Metikoša i Jovca biće rekonstruisana. Biće izgrađen trotoar i kružni tok na samoj raskrsnici, time ćemo dobiti potpuno nov put, od samog skretanja sa državnog puta, pa sve do Kamenice. Jako je važno da izgradimo i trotoar kroz Šumare, tako da i meštani Metikoša i Dragosinjaca imaju toretoar. Ovo je izuzetno važno za decu koja pohađaju izdvojeno odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ na Beranovcu kako bi mogla da dođu peške do škole ne rizikujući svoj život i da mogu uveče bezbedno se vrate kući“, pojasnio je gradonačelnik.


Terzić je napomenuo da se, u dogovoru sa Javnim preduzećem za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ i direktorkom Osnovne škole „Vuk Karadžić“, završava priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale.
„Već naredne godine će započeti gradnja ove sale u školi na Beranovcu, što je jako važno za našu decu jer moramo da brinemo o svakom čoveku bez obzira gde živi, ali posebno moramo da vodimo računa o našoj deci“, poručio je gradonačelnik.
Prema rečima jednog od stanovnika asfaltirane ulice, Beranovac se mnogo promenio u prethodnih nekoliko godina – sada imaju vrtić, ambulantu poštu, na šta se godinama čekalo, a na čemu su svi meštani izuzetno zahvalni.