56. Reli Srbije od 22. do 24. septembra

U susret 56. Srbija reliju, koji je planiran od 22. do 24. septembra, danas je u Velikoj sali održan konsultativni sastanak organizatora ovog najstarijeg i najprestižnijeg takmičenja auto sporta.
Obraćajući se prisutnima, član Opštinskog veća i delegat Opštine Vrnjačka Banja zadužen za koordinaciju i pripremu Vrnjačke Banje za Srbija reli, Dušan Stevanović izrazio je uverenje da će i ove godine sve proteći u najboljem redu. „Ekipe koje učestvuju u organizaciji su stigle i iz Aleksandrovca i Brusa, tako da je danas prvi sastanak na kom ćemo podeliti zaduženja“. On je istakao da je njegov cilj da Vrnjačka Banja bude što bolji domaći i ispuni obaveze koje su joj poverene.
Ovo je šesta godina zaredom u kojoj je Vrnjačka Banja domaćin Srbija relija, što će, na osnovu potpisanog ugovora, biti i narednih četiri godine.
Petar Matović, generalni sekretar Sportskog auto-karting saveza Srbije koji organizuje najveće takmičenje u Srbiji, 56. Srbija reli rekao je da je do sada prijavljeno 20 posada i da se očekuje da će do isteka roka za prijave ta lista brojati preko 50. „Vrnjačka Banja kao izuzetan domaćin mnogo veliki napore ulaže i službe koje su u okviru Vrnjačke Banje daju veliku podršku kako bi ovo takmičenje proteklo u što boljem redu“, istakao je Matović i naglasio da će službe, organizatori i svi učesnici koje dolaze veliku pažnju tokom takmičenja posvetiti bezbednosti u saobraćaju.
Pravo organizacije takmičenja, Sportski auto-karting savez Srbije ostvaruje preko Auto-moto saveza Srbije koji je nosilac finalne licence zа organizaciju međunarodnog takmičenja. Prvi put ove godine, Srbija reli se boduje za Evropski reli trofej.
U nastavku sastanka kom su prisustvovali i direktor ovogodišnjeg takmičenja, Branislav Pijević i Ivan Jeftić iz AMSS, usledili su operativni i radni dogovori i podeljena zaduženja kako bi ova manifestacija, koja je po tradiciji i jedna od najstarijih u ovom delu Evrope, bila organizovana na najbolji način.