14 miliona za dečje igralište u Kraljevu


Gradu Kraljevu je, u skladu sa Odlukom o raspodeli sredstava Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, početkom marta, odobrena realizacija projekta Izgradnja dečjeg igrališta u IV crnogorskoj ulici u Ribnici, u ukupnoj vrednosti projekta – 13.965.480,00 dinara sa PDV-om.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju ovog projekta obezbeđuje Ministarstvo.
Projektom se planira uređenje javnog prostora u naselju Ribnica, u IV crnogorskoj ulici, namenjenog za odmor i igru dece – uređenje parkovskog prostora koji će koristiti deca od tri do 12 godina. Podlogu na dečjem igralištu činiće liveni tartan, različite debljine, u zavisnosti od visine pada. Rekviziti, od izdržljivih i trajnih materijala, otpornih na vremenske uslove i pogodni za lako održavanje, biće grupisani tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Dečje igralište, od oko 400 м², biće podeljeno na dve zone – u prvoj, kružnog oblika, nalaziće se jedan, dok će u drugoj zoni biti šest rekvizita – penjalica/mreža odnosno multifunkcionalna sprava, poligon, kombinovana ljuljaška, klackalica, njihalica na dve opruge, vrteška.


Lokaciju na kojoj će se nalaziti ovo dečje igralište, u novembru prošle godine, prilikom posete Gradu Kraljevu, u pratnji gradonačelnika dr Predraga Terzića, obišao je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, koji je tom prilikom obećao pomoć Ministarstva u realizaciji ovog projekta u cilju stvaranja što boljih uslova za odrastanje dece.