Udruženje penzionera Kraljevo obeležilo Mesec starih

Povodom obeležavanja meseca starih, kraljevačko Udruženje penzionera tradicionalno je organozovalo svečano okupljanje i druženje za svoje članove. U ime Grada, svečanosti je prisustvovao i predsednik Privremenog organa Predrag Terzić koji se tom prilikom zahvalio svim penzionerima na dugogodišnjem radu i zalaganju na stvaranje boljeg grada i države.-Udruženje penzionera grada Kraljeva osnovano je davne 1946. godine, a danas, u njihovim prostorijama, razgovarali smo o njihovim problemima, potrebama i predlozima. Sa nama su danas njih 115 koji imaju 90 ili više godina, 26 parova koji su u braku 60 godina i duže, a oboje u penziji, i pet penzinera koji koriste penziju 40 i više godina, a najstarija penzionerka Slavka Dunjić ima 101 godinu. O svim ovim ljudima koji su decenijama radili i izgradili sve što postoji u ovom gradu – objekte javnog stanovanja, zgrade, mostove, puteve i trotoare koje svakodnevno koristimo treba da brinemo. Sve što postoji u Srbiji i u Kraljevu plod je višedecenijskog mukotrpnog rada ovih ljudi koji su danas u penziji – naglasio je Terzić.

On je dodao da je izuzetno važno da podjednako rastu i plate i penzije kako bi stanovništvo imao bolji životni standard.

Proteklih godina Grad Kraljevo za penzionere obezbeđuje besplatne predstave u Kraljevačkom pozorištu, a od ove i penzionerske kartice koje omogućavaju popuste na različite usluge.

Gradonačelnik Predrag Terzić sa kraljevačkim penzionerimaPredsednik Udruženja Ratomir Drobnjak kazao je da će svi članovi, pored druženja i ručka, dobiti i po 3.000 dinara na poklon. On je podsetio da su benefiti članstva veliki jer sve što im je potrebno mogu da nabave preko Udruženja – drva za ogrev, suhomesnate proizvode, belu tehniku na otplatu, pozajmice koje mogu biti od 10.000 do 100.000 dinara.

Udruženje penzionera grada Kraljeva osnovano je 14. aprila 1946. godine, i tada je imalo svega 27 članova, a danas broji gotovo 16.000 članova, uglavnom iz Kraljeva, ali i iz cele Srbije. U toku cele godine Udruženje penzionera aktivno se sastaje na komisijama – za izlete i druženja, aktivu žena, razmatra i rešava pitanja u interesu dobrobiti članstva, dok penzioneri aktivno sarađuju sa mesnim organizacijama, Crvenim krstom, Centrom za socijalni rad i Republičkim fondom PIO – Filijala Kraljevo.