Okupljanje žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije

Umrežavanje žena preduzetnica iz cele Srbije bio je jedan od povoda da se okupe na jednom mestu vlasnice sopsvenog ili porodičnog biznisa različitih kategorija.

U Gradskoj upravi u Kraljevu sinoć je održan sastanak žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije, kome su prisustvovale i brojne Kraljevčanke, uspešne preduzetnice.

-Cilj organizovanog sastanka jeste da se okupimo i razgovaramo o programima i ciljevima za budući period. Iako naše Udruženje nosi naziv Šumadije i Zapadne Srbije ono zapravo okuplja žene iz cele zemlje. Umrežavanje i osnaživanje žena, sa akcentom na male biznise jeste osnovni cilj, kako bi osnažili i one žene koje nisu preduzetnice da to i postanu, kaže Ivana Joksić, predsednica i osnivač Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije.

Kako ističe Joksić, karavan u organizaciji ovog Udruženja održan je u Gornjem Milanovcu, dok će u utorak, 16. aprila biti organizovana najveća konferencija “Perspektiva ženskog preduzetništva” kojoj će prisustvovati brojni govornici, predstavnici resornih ministarstava kao i brojne uspešne preduzetnice iz cele Srbije.

-Veoma je važno da se okupimo i napravimo saradnju i sa drugim Udruženjima, kao i da čujemo sve žene preduzetnice koje su danas ovde, kako bismo zajedno delovali u narednom periodu. Veliki broj žena preduzetnica iz Kraljeva, učestvuje na ovom sastanku a ovo je dobra prilika da pozovemo i druge da nam se priključe ukoliko već imaju ili planiraju da započnu biznis, kaže Radmila Trnavac, preduzetnica iz Kraljeva i predstavnica Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije.

Na sastanku su se mogla čuti najrazličitija iskustva u pogledu ženskog preduzetništva, a da se mreža žena iz sveta biznisa širi, dovoljno govori i podatak da će se pomenuto Udruženje predstaviti 26. aprila na Sajmu ženskog preduzetništva na poziv bečke Privredne komore.

izvor: Filter media