Knjige za najbolje osnovce i srednjoškolce

Povodom školske slave, Svetog Save, Grad Kraljevo tradicionalno je nagradio najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. Ovog puta, učenici su nagrađeni knjigama, a darove je uručio gradonačelnik Predrag Terzić i rukovodioc Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković.


Dvadeset dvoje učenika osnovnih škola dobilo je knjige, najbolji polaznik osnovnog obrazovanja odraslih u školi u Sirči, kao i dvanaestoro srednjoškolaca. Ove godine, Medicinska škola imala je dva najbolja učenika, a nagrađen je i najbolji učenik koji živi u Domu učenika srednjih škola Kraljevo.

– Rezultati naših učenika tokom prethodne školske godine su veoma značajni jer su deca iz Kraljeva ostvarila veoma zapažene rezultate na državnim takmičenjima iz različitih predmeta. Ove godine, jedna Kraljevčanka, Vera Stolić, dobila je Svetosavsku nagradu, što je od velikog značaja za celokupno školstvo u Kraljevu – rekao je Terzić.

On je iskazao uverenje da će ovogodišnji dobitnici iste nagrade primiti i naredne godine, kao i da su oni odličan primer ostaloj omladini Kraljeva.

Bojana Marinković je, uz čestitke najboljim učenicima i svojim kolegama, kojima je poželela da nastave da nižu uspehe, zahvalila predsedniku Privremenog organa na prilici da se na ovaj način istakne trud, talenat, znanje, uspesi učenika i nastavnika.
– Ovo je izuzetna prilika da se rad i talenat istaknu što više i da javnost i grad Kraljevo vide kolika je posvećenost naših nastavnika u napredovanju naših učenika – poručila je Marinković.


U muzičkom delu programa, koji je pratio dodelu knjiga najboljim učenicima nastupiо је hor „Aria“, pod dirigentskim vođstvom Dragane Milićević, kao i Anastasija Terzić, sa odseka muzički izvođač klasične muzike klavirista, najbolji đak srednje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, kao i najbolji đak Doma učenika srednjih škola Kraljevo, koja je odsvirala Valcer u as duru Franca Lista.