36 SERTIFIKATA POLAZNICIMA OBUKA KANCELARIJE ZA MLADE

U okviru finalnog dela projekta „Učini nešto za sebe, bavi se onim što voliš“, u prostorijama Omladinskog kluba Kancelarijе za mlade Vrnjačka Banja organizovana je dodela sertifikata polaznicima obuka, koje je uručio predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović.


– Ovo je još jedan uspešno realizovan projekat Kancelarije za mlade i izuzetno mi je drago što se veliki broj polaznika samoinicijativno javio sa željom da usavrši svoja znanja i veštine, ali i zbog prilike koja je pružena ovim mladim ljudima da to svoje znanje primene u privrednim društvima, što se pokazalo kao primer dobre prakse. Neki od njih su već pronašli zanimanje, iako su još uvek na studijama – rekao je predsednik opštine, Boban Đurović.
Ovaj projekat pružio je priliku mladima da lakše i brže dođu do zaposlenja, kroz realizaciju besplatnih obuka koje omogućavaju stručno osposobljavanje za ona deficitarna zanimanja za koja postoji potreba na tržištu rada. U okviru projekta, 36 mladih ljudi, uzrasta od 17 do 35 godina, pohađalo je jednu od devet besplatnih obuka, kao što su: obuka za autodijagnostičara, za šminkera, manikir i nadogradnju, knjigovodstveni kurs, zatim obuka za masera, za recepcionera, marketing specijalistu, veb dizajn i Мicrsoft Office .

Deo obuka realizovan je kod privatnih poslodavaca, a deo u prostorijama Kancelarija za mlade.
Projekat je pokrenula Kancelarija za mlade Vrnjačka Banja, uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine i Opštine Vrnjačka Banja. Ministarstvo je za realizaciju ovog projekta izdvojilo 2,2 miliona dinara, dok je Opština Vrnjačka Banja učestvovala u njegovoj realizaciji sa milion dinara.
Kroz programe obuke i prekvalifikacije koje je sprovela Kancelarija za mlade do sada je prošlo više od 200 Vrnjčana, a 30% njih je pronašlo posao u privatnim preduzećima ili pokrenulo sopstveni biznis.