Ministarka prosvete posetila Novi Pazar

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je Grad Novi Pazar gde je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarala o realizovanim projektima i budućim planovima za unapređenje obrazovanja u ovom kraju.

Tokom posete Novom Pazaru ministarka je obišla i obrazovne ustanove koje su u prethodnom periodu rekonstruisane i najavila da će Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije podžati buduće projekte lokalne samouprave.

– Izgradnjom vrtića „Naše dete“ biće poprilično rešen problem predškolskog obrazovanja, mada još preko 400 mališana čeka obdanište – rekla je ministarka.

Nihat Biševac ocenio je da je u prethodnom periodu puno toga urađeno u oblasti obrazovanja, navodeći rekonstrukcije Gimnazije, osnovnih škola „Desanka Maksimović” i „Bratstvo”, kao i izgradnju vrtića „Naše dete”.

– Kupili smo i plac, dobijeni su i lokacijski uslovi, a do kraja godine očekujemo i građevinsku dozvolu za osnovnu školu u Šutenovcu. U narednoj godini nam predstoji da apliciramo za sredstva za izgradnju te škole. Njenom izgradnjom bismo rešili problem preopterećenosti Osnovne škole „Vuk Karadži“ koju pohađa 1.700 učenika – kazao je Biševac.

Delegacija je, nakon sastanka u Gradskoj upravi, otvorila IKT Film fest. obišla radove na izgradnji vrtića „Naše dete“, OŠ „Bratstvo“ i Gimnaziju.

foto: Grad Novi Pazar