Prijem za državne odbojkaške šampione

Članovi kraljevačkog Odbojkaškog kluba Ribnica, predpioniri, savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 3:1 i tako osvojili prvo mesto i zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije održanom krajem maja u Zrenjaninu. Tim prvaka Srbije činili su Mihajlo Milovanović, Dušan Delević, Nikola Veselinović, Milutin Simojlović, Vukašin Bajović, Andrija Seničić, Filip Šušić, Matija Кočović, Slađan Minović i Bogdan Mitrović – predvođeni trenerima Vladom Petkovićem i Anđelkom Šaptović i tehnikom Dejanom Ratkovićem.

Tim povodom, gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić, upriličio je svečani prijem u Gradskoj kući za zlatne odbojkaše i njihove trenere.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da posle osvojenog Kupa države davne 1978. godine, i Kupa Srbije 2021, mlađe kategorije našeg najboljeg odbojkaškog kluba priredile su pozitivno iznenađenje svima pokazujući da se i u mlađim kategorijama jako dobro radi. Iza ovog uspeha stoji proslavljeni odbojkaški reprezentativac, Kraljevčanin Vlado Petković, koji je znanje, dugo godina sticano u Crvenoj zvezdi i inostranim klubovima, nesebično delio kraljevačkim mališanima.

-Jako sam srećan kada se naši reprezentativci vraćaju u svoj grad i posvećuju vreme sportu, koji im je sve dao u životu. Vlado je neko od koga može mnogo da se nauči i trudio se da ovim mladim momcima bude i trener u odbojci, ali i neko ko će ih posavetovati i u trenucima kada se odlučuje utakmica dati trenerski ali i očinski savet – rekao je gradonačelnik napomenuvši da su mladi zlatni Krljevčani svi odlični đaci.

Čestitajući šampionima na osvojenoj tituli, pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović je poručio da će Grad i u narednom periodu ulagati još više u sport, kako bi kroz sport bili edukovaniji i zdraviji, ali i sticali nova prijateljstva.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Aleksandar Daišević kazao je da nije slučajnost što ste šapmionska titula vratila u Kraljevo, dodajući da će članovi Ribnice, povedeni ovim ali i drugim uspesima, biti još bolji i uspešniji.

Pretpioniri Ribnice su iza sebe ostavila vršnjake iz Crvene zvezde, Proletera iz Zrenjanina, Niša, Stražilova iz Sremskih Karlovaca, novosadskog SK Volej i beogradskih klubova Crnjanski i AS. Pored pehara i medalja, mladi kraljevački odbojkaši mogu se pohvaliti i pojedinačnim nagradama – Vukašin Bajović je proglašen za najboljeg igrača (MVP) Finalnog turnira, Andrija Seničić je najbolji tehničar, a najbolji server Matija Kočović.

Zahvaljujući se na toploj dobrodošlici trener Vlado Petković kazao je da ovi dečaci to zaslužuju, dodajući da veliku zahvalnost duguju roditeljima koji su odlično vaspitali svoju dečicu.