Idejno rešenje za uređenje prostora između kraljevačkih srednjih škola

Prostor između Gimnazije, Ekonomske škole, Elektro-saobraćajne tehničke škole „Nikola Tesla“ i Medicinske škole, u Dositejevoj ulici, na osnovu idejnog rešenja koje su izradili inženjeri Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“, dobiće potpuno novi, moderan i funkcionalan izgled.

Betonski tereni, travnate površine i deo nedovoljno iskorišćen između škola biće pretvoren u savremeno opremljen sportsko-akademski prostor.

Centralno mesto zauzimaće sportski teren, prekriven livenim tartanom, predviđen za košarku i odbojku. Deo prostora predviđen je za amfiteatar, koji će imati 60-100 mesta, i binu, gde će se nalaziti i vodeni zid i česma. Biće izgrađene pergole, kao i mesta za sedenje – i oko terena i ispred škola. Predviđene su i travnate površine, kao i zasadi lišćarskog i četinarskog drveća i delova pod žbunjem. Ispred svake škole biće plato, a planirana su i parking mesta, kao i prostor za ostavljanje bicikala. Prostor će imati i adekvatno osvetljenje.

Sadržaji predviđeni idejnim rešenjem prostora između škola svakako će doprineti bogatijim i raznovrsnijim nastavnim i vannastavnim aktivnostima učenika Gimnazije, Ekonomske, Elektro-saobraćajne tehničke i Medicinske škole, ali će i svi Kraljevčani dobiti mesto za sportska i kulturno-umetnička dešavanja u savremeno uređenom prostoru.