„BORBINA“ IZLOŽBA OTVORENA U ZAMKU BELIMARKOVIĆ

Danas je otvorena izložba ,,Vek Borbe“ u Zamku Belimarković koja će biti dostupna svim građanima i gostima do kraja maja. Postavka sadrži više od 200 fotografija iz Borbine foto dokumentacije i daje odgovore na pitanja: Kako i zašto je Borba nastala? Kroz šta je sve prošla? Šta je iznedrila, i najvažnije šta ona danas predstavlja? Autor izložbe je Milica Drašković, novinar časopisa Borbe. Na otvaranju su se obratili direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje, Saša Milenković i predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović koji je istakao:
„Borba, kao kolevka žurnalizma, danas priča i piše o kulturi i to na pravi način. Uz to promoviše i Srbiju i sve ono što je u njoj vredno. Mi smo počastvovani što ste danas kod nas i što ćemo imati priliku da našim građanima prikažemo vek postojanja ove medijske kuće“.
Direktor Borbe, Andrija Jorgić istakao je ovom prilikom da je misija zaposlenih u časopisu „Borba“ da motivišu decu i promovišu prave vrednosti kojima je Srbija prebogata. „Ponosan sam na prvu Borbu iz 1922. godine, kao i na onih prvih 12 000 primeraka iz 1944. godine koji su završili na Sremskom frontu za podizanje morala partizanima. Kako je tadašnja Borba bila simbol i stub borbe protiv fašizma, tako je ova današnja Borba stub kulture“, istakao je Jorgić.
Otvarajući izložbu, autorka iste, Milica Drašković navela je da je od samog početka njena najveća želja bila da izložba nađe svoje mesto upravo u kolevci kulture Vrnjačke Banje – Zamku Belimarković.
Šetnja kroz izložbu „Vek borbe“ ne predstavlja samo prolaženje pored fotografija i celina već prolazak kroz vremenski tunel, na čijim zidovima se nalaze uspomene jednog vremena.