Kraljevo – Obeležena godišnjica napada na Jugoslaviju 6. aprila 1941. godine

Kraj Spomenika otpora i pobede u našem gradu, na dan kada je 1941. godine počeo Drugi svetski rat u tadašnjoj Jugoslaviji – 6. aprila, položeni su venci.

Kraj kraljevačkog obeležja koje podseća na pobedu i oslobođenje u Drugom svetskom ratu, venac je položila izaslanik predsednika Republike Srbije generalni sekretar Suzana Paunović.

„Centralno obeležavanje i ceremoniju u Beogradu predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Selaković, a ja sam u Кraljevo stigla u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije“, rekla je Suzana Paunović i dodala:

„Кao što znate, osim u Beogradu, uvek obeležavamo ovaj dan i negde u unutrašnjosti zemlje Danas je to Кraljevo, i ovde sam zajedno sa gospodinom Manuelom Saracinom, izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan, sa kojim sam želela da odam počast Kraljevčanima u borbama za oslobođenje Кraljeva“, rekla je Suzana Paunović, izaslanica predsednika Republike Srbije

Venac je na Spomenik otpora i pobede u Кraljevu položio i gradonačelnik Kealjeva dr Predrag Terzić.

Gradonačelnik je, pre odavanja pošte žrtvama Drugog svetskog rata, u gradskoj kući primio Manuela Saracina, specijalnog izaslanika Nemačke za države Zapadnog Balkana, koji je Kraljevo posetio u pratnji svoje saradnice i stalnog zamenika ambasadora Nemačke.