Nenad Krstić na izabran za predsednika Košarkaškog kluba „Sloga“

Proslavljeni srpski košarkaš Nenad Krstić izabran je za novog predsednika kraljevačkog Košarkaškog kluba „Sloga“. Profesionalnu karijeru započeo je baš u Kraljevu u KK „Mašinac“ nakon čega je prešao u „Partizan“, a potom i u svetski poznate klubove Nju Džerzi netsi, Oklahoma Siti tander i Boston seltiksi.

Bivši srpski reprezentativac svoje sposobnosti i veštine pokazao je i u NBA ligi, a zatim je karijeru nastavio da gradi u Evropi kao igrač moskovskog CSKA i Anadolu Efesa. Kao kapiten reprezentacije Srbije osvojio je srebrne medalje na Evopskom prvenstvu 2009. u Poljskoj i Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine.

Pokazavši veliko zadovoljstvo zbog novog predsednika kraljevačkih belih, gradonačelnik Predrag Terzić uveren je da će domaći košarkaši u narednom periodu ostvariti odlične rezultate, jer dolazak Nenada Krstića predstavlja vetar u leđa svim sportistima.

Terzić je podsetio da su igrači Sloge, predvođeni trenerom Markom Dimitrijevićem, prošle godine ostvarili jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba i obezbedili plasman u ABA 2 ligu za narednu sezonu.

Terzić je istakao da, iako prethodna uprava Sloge nije napravila dugove, već su oni nastajali još od devedesetih godina, nažalost, ti dugovi su ogromni i danas iznose više od 21.000.000 dinara. Prema njegovim rečima, biće potrebno mnogo truda i napora da bi se smanjili, a Grad Kraljevo će nastaviti da pomaže svom klubu, iz koga su ponikla neka od najpoznatijih košarkaških imena, da prevaziđe situaciju u kojoj se našao.

Lj.M

foto: Grad Kraljevo