Otpočeli radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Baljevcu

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja, ogranak u raškom naselju Baljevac, započeti su protekle nedelje. Radovi se izvode u okviru projekta koji lokalna samouprava sprovodi uz podršku Ministarstva za evropske integracije i EU.

U okviru projekta, vrednog 180 hiljada evra, vrše se radovi na izgradnji izolacije spoljnih zidova i međuspratnih konstrukcija, zameni stolarije i ugradnji kotlova na pelet, kao i izgradnji pristupne rampe za osobe sa invaliditetom. Dodatno će biti nabavljen i jedan mobilni EKG aparat, jedan defibrilator, jedan suvi sterilizator i vozilo hitne pomoći.

-Mi kontinuirano radimo na unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga koje pacijenti dobijaju u Domu zdravlja ali i u svih šest zdravstvenih stanica na teritoriji opštine. Zdravstvena stanica u Baljevcu koja ima odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece i odraslih, patronažu i stomatološku praksu će uz podršku EU i učešće opštine od skoro 50.000 evra značajno podići kvalitet i efikasnost usluga a tome će doprineti i nova oprema – rekao je predsednik opštine Raška Nemanja Popović.

Ovi radovi doprineće unapređenju energetske efikasnosti objekta, kao i uštedi sredstava, a koja će omogućiti i da se sredstva namenjena za grejanje preusmere za nabaku medicinske opreme.

Takođe, „Udruženje psihologa Novi Pazar“, koje je partner na projektu, obezbediće šestomesečnu pravnu pomoć korisnicima, a organizovaće i radionice na temu zdravlja na radnom mestu.

Završetak radova predviđen je za 90 dana.