ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE ZA URBANI RAZVOJ I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Radna grupa Opštine Vrnjačka Banja održala je sastanak za urbani razvoj i zaštitu životne sredine u okviru izrade Plana razvoja opštine za period od 2024. do 2030. godine. Koordinator sastanka bio je Nenad Krstić, ekspert dodeljen Opštini Vrnjačka Banja kroz projekat Еxцханге 6.

Prema Krstićevim rečima projekat ulazi u aktivnu fazu koja zahteva visoko angažovanje svih učesnika kako bi se jasno definisala vizija i prioritetni ciljevi.

Učesnici su na radionici naveli da je neophodno nastaviti sa daljim ulaganjem u unapređenje infrastrukture, odnosno saobraćaj, vodovod, kanalizaciju, zatim u upravljanje komunalnim otpadom, ali i u razvoj industrijske zone.

Jedan od predloga bio je izgradnja novih putnih pravaca kako bi se rasteretio centar Vrnjačke Banje. kao i da je potrebno raditi na kreiranju autentičnog turističkog sadržaja koji je svojstven ovoj opštini.

Kako je istaknuto na sastanku, Vrnjačku Banju za sedam godina vide kao ekološki čistu i uređenu sredinu, odnosno turističko mesto koje se razvija planski, uz očuvanje svih raspoloživih resursa.